Skribent

MovieZine

16 oktober 2023 | 14:00

Här är svenskarnas 11 populäraste streamingtjänster: SVT Play i topp

Gratis streaming går före betalalternativen som Netflix och Viaplay. Det visar undersökningen Streamingbarometern där 4000 svenskar har svarat.
Återigen är SVT Play svenskarnas favorit bland streamingtjänster. Enligt Streamingbarometern, en undersökning på tv.nu, svarade 73% av panelen att de föredrar SVT:s tjänst. Siffran har ökat avsevärt sen i fjol (67%) - och överensstämmer bra med det faktum att den som gratistjänst också når ut exceptionellt brett.
 
Även silvermedaljören är en playtjänst kopplad till en tv-kanal, nämligen TV4 Play som strax innan mätningen också skaffat ännu större utbud genom att ta upp C Mores innehåll. TV4 Play har i år, likt faktiskt de flesta av tjänsterna, ökat i preferens vilket är ett gott betyg.
 
Netflix är den första renodlade betaltjänsten i listans topp. Med 47% har Netflix ett stort försprång mot Viaplay på fjärdeplatsen med 34%.
 
 
De pouläraste streamingtjänsterna i Sverige:
 
1. SVT Play
2. TV4 Play
3. Netflix
4. Viaplay
5. HBO Max
6. Disney+
7. Discovery+
8. SkyShowtime
9. Amazon Prime Video
10. Pluto TV
11. Apple TV+
 

Gratis är gott - viktigare än utbudet

 
I en tid av kris finns det många som värderar det som är gratis allra högst när de ska välja något att streama, skriver tv.nu i ett pressmeddelande. För första året har detta alternativ seglat upp som den aspekt hos en streamingtjänst som flest (42% av panelen) tycker är bland de viktigaste.
 
Om man ska fånga användaren är det dock fortfarande avgörande att man har bra innehåll, säger 39%.
 
På en tredjeplats ligger ett lågt pris som viktig faktor och har därmed gått om både användarvänligheten och välfungerande tekniskt, som båda förra året stod högre i kurs.
| 16 oktober 2023 14:00 |