PODCAST

Skribent

Jakob Åsell

21 maj 2020 | 15:00

Svenske showrunnern om vägen till Hollywood

Manusförfattaren Anders Weidemann bryter ny mark i USA med en förhörsthriller som är unik i sitt slag. Jakob Åsell förhör den svenske pennan bakom CBS-pusseldeckaren "Interrogation" om manusklyschor, skrivkramp och mordgåtor.
På hemmaplan är Anders Weidemann mest känd för tv-serien "30 grader i februari" och långfilmen "Monky". Han var mitt uppe i arbetet med den svenska HBO-serien "Björnstad" när dörren till Hollywood öppnades på glänt och en idé som han burit på i flera år plötsligt blev möjlig.
 
 
Kriminalserien "Interrogation" med David Strathairn och Peter Sarsgaard i rollerna är en multilinjär deckare där publiken själva får välja i vilken ordning de vill se avsnitten, och valet av ordning påverkar narrativet. Historien är baserad på ett verkligt mordfall och publiken blir själva detektiverna som ska ta reda på vad som egentligen hände.
 
I intervjuserien "i Hollywood" träffar Jakob Åsell svenska film- och tv-skapare som har sökt lyckan i USA för att prata om framgångar, motgångar och verkligheten bakom kulisserna i drömfabriken. I poddintervjun med Anders Weidemann berättar manusförfattaren om hur det går till i ett amerikanskt manusrum, om bokklubben som läser förundersökningar istället för böcker och om hur det är att som svensk styra över en amerikansk dramaserie.
 
Avsnittet hittar ni på Acast, iTunes och Spotify. Ni kan även lyssna här nedan:
 
 
| 21 maj 2020 15:00 |