Skribent

Alexander Kardelo

16 oktober 2023 | 12:30

Svenskarna lägger 24 timmar per år på att hitta rätt i streamingdjungeln

Trött på det ändlösa scrollandet på Netflix? Det är vi också...
Trenden är tydlig - svenskarna kan inte få nog av streaming. Tittandet ökar, och hushållen behåller sina abonnemang även i en lågkonjunktur.
 
74% av svenskarna streamar minst en gång i veckan. 37% gör det dagligen. Och vi lägger ungefär 90 minuter om dagen på just streaming, enligt en undersökning som genomförts bland 4000 svenskar.
 
Samtidigt ökar antalet streamingtjänster på marknaden, och det enorma utbudet av serier och filmer kan kännas omöjligt att överblicka. Rapporten visar att svenskarna lägger 24 timmar per år (japp, ett helt dygn) bara på att leta efter det perfekta programmet.
 
Var femte svensk scrollar så mycket som 6 timmar och 45 minuter varje månad - motsvarande en hel arbetsdag!
 

Vänner och recensioner viktigast

 
- Jag är inte ett dugg förvånad! Utbudet ökar ju allt mer för varje år. Så det här med att hitta rätt i streamingdjungeln är något vi här på MovieZine försöker hjälpa till med. Varje månad kan våra läsare hitta listor som lyfter fram vilka nya eller återkommande titlar som inte får missas, så vi har redan gjort grävjobbet så att tittarna slipper, kommenterar MovieZines tv-redaktör Jonatan Blomberg.
 
Undersökningen från tv.nu visar att rekommendationer från vänner fortfarande väger tyngst (enligt 33% av de svarande) när man väljer något att se. 27% förlitar sig på bra recensioner. 25% tittar efter tips från tv- och streamingguider.
 
Även på MovieZine märks det ökade intresset för streaming och behovet av pålitliga guider. Förutom Jonatan Blombergs återkommande tv-tips publicerar vi dagligen nya tips och rekommendationer kring både gamla favoriter och nya heta premiärer på samtliga tjänster.
 

Tre sätt att hitta rätt i streamingdjungeln

 
Streamingjättarnas algoritmer i all ära, men inget slår tips från riktiga människor som sett allt som är värt att se, och kan guida dig rätt. Med en större redaktion på MovieZine.se och läsarsiffror som slår rekord tar vi din underhållning på allvar:
 
• Titta in på sidan Streamingtips som uppdateras dagligen med de senaste film- och seriesläppen

• Följ MovieZines film- och tv-recensioner där vi betygsätter samtliga stora premiärer

• Bokmärk våra film- och tv-nyheter där vi under året har utökat bevakningen av streamingvärlden och ger dig både snabba tips och inspirerande listor
| 16 oktober 2023 12:30 |