Film

Skribent

MovieZine

28 februari 2017 | 20:10

Svenskar gör spel baserat på ”Avatar”

Malmö-baserade studion Massive ska hjälpa James Cameron att expandera planeten Pandora. Kolla in trailern!
James Camerons storfilm ”Avatar” ska snart få en nöjespark, fyra uppföljare - och även ett tv-spel. 

Ubisoft och dess Malmöbaserade studio Massive Entertainment står bakom spelet som ska utveckla och fördjupa planeten Pandora, och filmerna, på ett spännande och innovativt sätt.

- James Cameron och Lightstorm Entertainment förändrade med Avatar hur vi ser på fängslande berättande i dag. Deras ambitioner för det här spelet och för de kommande filmerna är väldigt inspirerande. Det är en ära att få jobba tillsammans med dem och vi är stolta över att de har gett oss förtroendet att skapa upplevelser värdiga namnet "Avatar", säger David Polfeldt, VD på Massive.

James Cameron och Lightstorm valde Ubisoft och Massive efter att ha sett en tidig prototyp av spelet, skriver man i ett pressmeddelande. 

Den egenutvecklade spelmotorn Snowdrop gör det möjligt att skapa en väldigt realistisk spelvärld med dynamiska ljusförhållanden, förstörelse i realtid och ett oändligt antal detaljer och visuella effekter. Spelmotorn användes senast i deras succéspel ”Tom Clancy’s The Division”, och är en av anledningarna till att regissören James Cameron hyllar de svenska spelutvecklarna:

- Massive imponerade på mig med sitt stora engagemang för det här projektet och med styrkan i Snowdrop. Jag är övertygad om att Massive är helt rätt partner för oss, för att kunna väcka liv i den skönhet och de faror som finns på Pandora, säger Cameron i trailern nedan.


Mer av de krigande smurfarna i  rymden ser vi redan julen 2018, då uppföljaren "Avatar 2" väntas få biopremiär. 
| 28 februari 2017 20:10 |