Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 december 2017 | 11:15

Svenska thrillern ”Försvunnen” får amerikansk remake

Kika in bakom kulisserna på ”Alone”, utvecklad av regissörerna Henrik JP Åkesson och Mattias Olsson.
Sex år efter den svenska thrillern ”Försvunnen” har en amerikansk remake spelats in i all hemlighet. Regissörerna Henrik JP Åkesson och Mattias Olsson har själva skrivit om sitt manus och placerat historien i Oregon.

Även den här gången handlar det om en kvinna som råkar ut för ett riktigt tråkigt möte i vildmarken. Hon måste fly och överleva både den hårda naturen, och en galen mördare som jagar henne.

För regin står John Hyams, som tidigare gjort två ”Universal Soldier”-uppföljare och tv-avsnitt av ”The Originals” och ”Z Nation”. Huvudrollen spelas av Jules Willcox, känd från ”Chicago P.D.” och ”Bloodline”.
 
Titta in på inspelningen av "Alone" som släpps under 2018:
 
 
Henrik JP Åkesson säger till MovieZine:

- Mattias och jag är oerhört stolta över originalfilmen "Försvunnen" men samtidigt kände vi att det fanns delar av manuset som vi skulle ha gjort annorlunda om det bara funnits mer tid och pengar. "Försvunnen" var vår homage till amerikanska thrillers från vår uppväxt och nu genom remaken ”Alone” gör regissören John Hyams en ny homage genom vårt nyskrivna manus. Vi har mer action i det nya versionen, färre karaktärer men med mer djup.
 
I den spännande originalfilmen ”Försvunnen” såg vi Sofia Ledarp, Kjell Bergqvist och Björn Kjellman.
| 5 december 2017 11:15 |