Spel

Skribent

Anders Eklöf

17 januari 2023 | 17:45

Är det virtuella jaget bättre än den egna personligheten? Det anser svenska spelare!

Enligt en undersökning om spelares relation till spelvärlden föredrar en stor del sitt virtuella jag framför sin personlighet i verkligheten.
Föredrar du ditt virtuella jag i spelen framför din egen personlighet? Då är du inte ensam.
 
Enligt en ny undersökning av datortillverkaren Lenovo om européers relation till spelvärlden föredrar hela 55 procent sitt virtuella jag, medan svenskar beskriver sitt persona i spelen med ord som rolig, kreativ och som "en kämpe"
 
I samma veva använde folk ord som seriös, kreativ och praktisk när de skulle beskriva sitt jag på sin arbetsplats. Enligt undersökningen ser sig de flesta spelare mest som sig själva när de spelar (58 procent), följt av umgänge med vänner och familj (52 procent) och när de utför hobbyer och andra intressen (46 procent).*
 
Endast en fjärdedel svarar att de känner sig som sig själva på arbetsplatsen.
 
I samma studie svarade mellan 30-40 procent att de känner att spelandet har utvecklat dem positivt och upplever att de blivit mer kreativa, stresståliga och bättre på att kommunicera.
 
*Undersökningen är gjord med totalt 7010 deltagare i Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Spanien, Italien, Polen, Nederländerna och Sverige.
 
När känner du dig mest som dig själv?
| 17 januari 2023 17:45 |