Film

Skribent

MovieZine

25 juni 2020 | 14:30

Svenska Filmgate bakom Neil Marshalls nya skräckfilm

"Instängd"-regissören Neil Marshall är aktuell med "The Reckoning". Göteborgsbaserade Filmgate Films har samproducerat och står bakom specialeffekterna.
Neil Marshalls nya rysare “The Reckoning” utspelar sig under tidseran då pesten härjade och kvinnor anklagades för att vara häxor. Grace Haverstock (Charlotte Kirk) är en av de kvinnorna, och hon tvingas kämpa för sin frihet genom fruktansvärda fysiska och psykiska påfrestelser.

Utöver att spela huvudrollen har Charlotte Kirk "(Ocean's 8") också skrivit manus tillsammans med Marshall och Edward Evers-Swindell. Medverkar i “The Reckoning” gör även Joe Anderson, Sean Pertwee och Steven Waddington.

Svenska bolaget Filmgate Films samproducerade “The Reckoning” medan systerbolaget Filmgate skapade en del av filmens visuella effekter. Filmgate har samarbetat med Neil Marshall tidigare, då under “Centurion” från 2010, där Michael Fassbender hade en av sina första stora roller. Då som nu handlade de visuella effekterna som skapats mycket om simulerad eld och medeltida byggnader i CG, men för “The Reckoning” även en spektakulär scen involverades djävulen själv.

- Vi var väldigt glada när vi ombads assistera Neil med “The Reckoning” och ser ytterst mycket fram emot att filmen ska släppas, säger Filmgates VD och medgrundare Sean Wheelan i ett pressmeddelande.
 
 
“The Reckoning” kommer att ha sin premiär under The Fantasia International Film Festival där den också valts till öppningsfilm. Den kanadensiska festivalen är i år helt digital, och filmerna som visas kommer att kunnas ses online mellan den 20 augusti och den 2 september 2020.

Filmgate Films är ett Göteborgsbaserat produktionsbolag som är verksamma inom film och tv. Systerbolaget, Filmgate AB, specialiserar sig inom VFX, och är ett av ytterst få företag från Sverige att kontinuerligt anlitas av storskaliga Hollywood-produktioner.
| 25 juni 2020 14:30 |