Spel

Skribent

Anders Eklöf

30 januari 2024 | 21:12

Svenska Embracer skrotar nytt "Deus Ex" efter två års utveckling

Det verkar vara en stor risk att jobba på en spelstudio som ägs av svenska koncernen Embracer Group. Nu har Eidos Montreal fått lägga ner ett nytt spel i "Deus Ex"-serien.
Sedan den svenska jättekoncernen Embracer Group dök upp i spelbranschen har de både köpt upp och lagt ner en hel del spelstudior, som senast "Saints Row"-studion Volition.
 
Ett projekt som Embracer hade på gång är ett nytt "Deus Ex" av Eidos Montreal, som tidigare har gjort "Deus Ex: Human Revolution" och "Deus Ex: Mankind Divided".
 
Nu rapporterar sajten Bloomberg ett nytt spel i serien har lagts ner efter att ha varit under utveckling i två år.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Anledningen ska vara "pågående omstrukturering och kostnadsbesparingar" hos Embracer. I samband med detta har 97 personer förlorat sina jobb på Eidos Montreal. De som är kvar på studion ska istället arbeta på en ny spelserie, rapporterar Bloomberg.
 
- Vi arbetar för att stödja all påverkad personal under den här övergångsperioden. De här mycket begåvade och erfarna personerna kommer in på arbetsmarknaden och vi hoppas att de kan hitta deras nästa projekt, vilket vi hjälper till med, skriver Eidos Montreal.
 
"Deus Ex"-serien gjorde sin debut 2000 av Ion Storm och är rollspel som utspelar sig i en mörk framtidsvärld där olika grupper tävlar om att kontrollera världen. Spelen har ofta hyllats för sina berättelser och den stora valfriheten i hur du kan spela.
 
Embracer Group äger företag som THQ Nordic, Saber Interactive, Dark Horse Media och Deep Silver. De har även köpt upp spelstudios som Crystal Dynamics, Square Enix Montréal och Eidos-Montréal från Square Enix.
 
Hade du velat se ett nytt "Deus Ex"-spel?
| 30 januari 2024 21:12 |