Film

Skribent

MovieZine

7 februari 2020 | 10:35

Svensk VR-film får världspremiär i Silicon Valley

Animerade filmen "Livgivare", som utspelar sig i Stockholm år 2068, är på väg till en filmfestival i San Jose. Kolla in trailern.
Svenska VR-filmen "Livgivare", regisserad av Petter Lindblad ("Resan till Fjäderkungens rike") och Alexander Rönnberg ("First Like"), kommer få världspremiär på Cinequest Film & Creativity Festival 2020 i San Jose, Kalifornien.

Filmen är en animerad VR-film som följer en mammas kamp genom ett övergivet Stockholm år 2068 för att rädda sig själv och sina två döttrar. Det sista evakueringsskeppet ska precis lämna planeten från centrala Stockholm, och familjen måste möta farorna och problemen med att korsa en militariserad zon för att nå fram. Och tiden rinner snabbt ifrån dem.

"Livgivare" beskrivs som en stiliserad, visuell upplevelse, berättad som ett minne från den yngsta dottern, när hon själv blivit en äldre kvinna långt ute bland stjärnorna i framtiden. Berättarrösten är lagd av Pernilla August.
 
 
Regissörerna Petter Lindblad och Alexander Rönnberg deltar på Cinequest-festivalen under deras VR-program:

"Vi är väldigt glada att ha blivit utvalda att ha vår världspremiär i hjärtat av Silicon Valley. Det känns som en passande plats att visa vår första VR-film, i en miljö full av tekniska och kreativa bedrifter. Vi ser fram emot visningarna och att nätverka med andra filmmakar och distributörer av VR-projekt under festivalen", säger producent Petter Lindblad i ett pressmeddelande.
 
 
Planen är att så småningom släppa filmen på Oculus Store och SteamVR.
| 7 februari 2020 10:35 |