Film

Skribent

Alexander Dunerfors

9 juni 2018 | 15:00

Svensk vikinga-skräck spelas in i sommar

Rasmus Tirzitis regisserar "Viking Saga: Rune of the Dead".
Vikingar och en övernaturlig ondska i de svenska skogarna - otäcka grejer väntar i den kommande skräckisen "Viking Saga: Rune of the Dead".

Filmen utspelar sig under 800-talet och följer en fattig familj utanför Birka. När pappa Joar ger sig av på en vikingaräd, lämnas den äldsta dottern Runa ensam med barnen. Joar återvänder inte på mycket länge, och Runa känner på sig att familjens kamp bara har börjat. Hon känner av något ondskefullt och farligt i skogarna...
 
- Det är ingen klassisk vikingahistoria där vi följer ett gäng tuffa krigare som plundrar, vi har valt att lägga fokusen på en ung kvinna (Moa Enqvist Stefansdotter) som blir familjens överhuvud när pappan lämnar för en lång resa. Enligt många arkeologiska källor iklädde sig många kvinnor roller som vi med våra ögon i dag anser vara manliga och vice versa, säger regissören Rasmus Tirzitis till MovieZine.
 

Foto: Patrik Klasén
 
Manus är skrivet av regissören tillsammans med Faravid Af Ugglas. I rollistan syns bland andra Yohanna Idha, Peter Mörlin och Andreas Rylander. Huvudrollsinnehavaren Moa Enqvist Stefansdotter hälsar till MovieZine:
 
- Jag ser mycket fram emot att jobba med Rasmus och Faravid som ligger bakom projektet. Det är en krävande roll både psykiskt och fysiskt, men det är väldigt kul att få lära om vikingatiden samt ta upp min bågskytteträningen på riktigt igen.
 
Inspelningen börjar i sommar och Rasmus Tirzitis är riktigt förväntansfull:

- Jag har länge dragits till och fascinerats av vikingatiden, en hård värld att överleva i. Vi har ett riktigt bra team och skådespelare som jag mer än gärna spenderar ett par intensiva veckor i en skog med.
 
4cf1d1e5b695fb999c78f568ea6df99b vikingposter
 
| 9 juni 2018 15:00 |