Film

Skribent

Viktor Eriksson

7 november 2023 | 18:30

Svensk-regisserade “Journey to Bethlehem”  utmanar “Jesus Christ Superstar”

Jesus-musikalen “Journey to Bethlehem” får premiär på bio den 1 december. I rollen som kung Herodes syns Antonio Banderas.
Det nalkas mot jul och i samband med det är det svensk biopremiär för “Journey to Bethlehem”. Filmen handlar om Jesus födelse som… ja, om du inte är bekant med den historien så… ja, jag vet inte. Bra jobbat? Följdfråga: Vet du vilket år det är och varför?
 
Den här gången är det i vilket fall en musikalisk skildring av höggravida Maria och Josefs resa till Betlehem för att skattskrivas. I rollerna syns Fiona Paloma, Milo Manheim, Omid Djalili, Rizwan Manji och Antonio Banderas som kung Herodes. Filmen är regidebuten för svenska Adam Anders, som annars är mest känd för att ha producerat mängder av kända poplåtar.
 
Sedan tidigare finns det förstås en annan känd Jesus-musikal, Andrew Lloyd Webbers “Jesus Christ Superstar”, som filmatiserades första gången 1973. Den filmen handlar däremot om Jesus död. Spoil, spoil. Musiken i Superstar är därtill mer 70-talsrock medan "Journey to Bethlehem" istället tycks satsa på modern popmusik.
 
"Journey to Bethlehem" här premiär på bio den 1 december. Du kan se trailern för filmen nedan. 
 
| 7 november 2023 18:30 |