Serie

Skribent

MovieZine

3 september 2019 | 11:00

Svensk-norska actionthrillern "Maskineriet" får premiär 2020

"The Revenant"-skådisen Kristoffer Joner spelar huvudrollen i Viaplays nästa originalserie.
NENT Group skriver i ett pressmeddelande att de har beställt en ny originalserie som får premiär på deras streamingtjänst Viaplay under 2020. Kristoffer Joner ("The Revenant" och "Mission: Impossible – Fallout") kommer att spela huvudrollen.
 
Det är en svensk och norsk produktion med fokus på familjefadern Olle (Joner) som vaknar upp på en färja mellan Sverige och Norge utan minne av hur han hamnat där. Vad har hänt? Varför ligger det ett vapen, en rånarluva och en väska full med pengar bredvid honom? Och kan han fly både från polisen och sitt egna hemlighetsfulla förflutna?
 
I övriga roller ses Julia Schacht ("Melk"), Emilia Roosmann, Hanna Alström ("Kingsman"-filmerna), Anastasios Soulis ("Gåsmamman"), Emil Almén ("Män som hatar kvinnor"), Rune Temte ("Captain Marvel") och Bjørn Sundquist ("Hansel & Gretel: Witch Hunters").
 
Serien i åtta delar är regisserad av Rickard Holm ("Johan Falk") och skriven av Kjersti Ugelstad ("Wisting") och Niclas Ekström ("30 grader i februari").
 
Jakob Mejlhede Andersen, Chief Content Officer på Viaplay kommenterar:
 
- Serien tar sin början någonstans mellan Sverige och Norge och fortsätter sedan att tänja på gränserna hela vägen fram till slutet. Spänningen, manuset och framförallt tempot i den här serien är på en helt annan nivå. Person på flykt-genren har en förmåga att höja pulsen hos tittarna, och "Maskineriet" samlar några av de båda ländernas främsta talanger för att berätta en av våra mest gripande och övertygande historier hittills.
 
"Maskineriet" (som kommer att kallas "The Machinery" internationellt) får Viaplay-premiär under 2020.
| 3 september 2019 11:00 |