Serie

Skribent

MovieZine

19 maj 2020 | 11:55

Dplay premiärvisar svensk dokumentär om sanningen bakom "Tiger King"

På fredag har "Surviving Joe Exotic" sin världspremiär på Dplay. Rick Kirkham från omtalade "Tiger King" presenterar aldrig tidigare visade klipp.
Netflix-succén "Tiger King" har tagit världen med storm och ingen har kunnat undgå den omtalade tigerkonungen Joe Exotic, och hans eskapader. I en unik och exklusiv intervju avslöjar nu Rick Kirkham - en av dokumentärseriens huvudpersoner - sanningen om "Tiger King" och sin tid på G.W. Zoo.

- Min första känsla var att jag verkligen gillade honom. Han var en riktig karaktär och han var väldigt rolig att vara med. Men det förändrades efter bara några månader, när jag fick se och lära känna den sanna Joe Exotic, och förstod vem han verkligen var, berättar Rick Kirkham i programmet.

Bara några månader efter att Kirkham anlitades av Exotic för att producera hans internet-show, insåg han att det inte fanns någon återvändo från mardrömmen på G.W. Zoo. Ändå kom han att stanna närmare ett år för gemenskapen mellan de udda människorna och omtanken för djuren.

Materialet han samlade ihop under tiden på djurparken var helt unikt och han visste att det skulle komma att bli ovärderligt för sin egen reality-show. Efter ett gräl med Exotic gick allt material förlorat i en misstänkt anlagd brand, och efter ytterligare en brand i hans nya hem valde Kirkham att fly långt från Exotic och USA.
 
 
Rick Kirkham bor idag i Bodø i nordligaste Norge, tillsammans med sin norska fru. Det här blir enligt honom hans sista intervju om vad som egentligen hände.

- "Tiger King" har blivit en världsnyhet och vi har fått en helt unik tillgång till Rick Kirkham, där han får berätta sin otroliga och helt ocensurerade historia en sista gång. Det är en gripande och ofattbar berättelse, säger Ulrika Bokstad, exekutiv producent på Discovery Networks Sweden.

"Surviving Joe Exotic" är producerad av Nexiko och får exklusiv världspremiär på Dplay i Sverige fredagen den 22 maj. Dokumentären kommer även att visas på andra Discovery-kanaler världen över.
| 19 maj 2020 11:55 |