trailer

Skribent

Tobias Andersson

27 juni 2023 | 21:45

”Superpowered” - DC:s historia berättas i rafflande dokumentär

DC har älskats av superhjälte-fans genom generationer. I nya dokumentären ”Superpowered: The DC Story” får vi följa historien om hur DC blev ett av världens mest omtyckta serieförlag.
Det är inget snack om saken! DC och dess superhjältar har ända sedan 30-talet varit med och format populärkulturen. Från nagelbitande bladvändarspänning i serietidningarna till vita duken har hjältar som Batman, Stålmannen och Wonder Woman (för att bara nämna några) gjort stora avtryck världen över.
 
DC Studios nya ägare James Gunn och Peter Safran har som bekant storslagna framtidsplaner för de omtyckta hjältarna och skurkarna. Men först ska nu HBO lägga våra blickar i backspegeln och berätta DC:s historia. Allt från serieförlagets första staplande steg till hjältarnas intåg på biografduken.
 
Av trailern att döma (som går att beskåda nedan) ser vi flera tunga namn medverka, alltifrån kända skådespelare till tidigare seriepublicister.
 
 
DC:s historia är lång. Väldigt lång då förlaget funnits i närmare hundra år och inget som ryms att berätta på någon ynka timma – så ”Superpowered: The DC Story” blir en tredelad dokumentärserie. Det blir en HBO-exklusiv titel som visas på deras tjänst HBO Max den 20 juli.
| 27 juni 2023 21:45 |