Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

17 augusti 2019 | 00:10

Supermans farfar får inga fler "Krypton"-säsonger hos Syfy

Tyvärr tappade man mer än hälften av tittarna under den andra säsongen av "Krypton".
Deadline rapporterar att Syfy-serien "Krypton" har lagts ned efter två säsonger, samtidigt skrotar man även planerna på spinoff-serien "Lobo".
 
Under de två första säsongerna av "Krypton" har vi kunnat följa Stålmannens farfar, Seg-El, och hans äventyr på planeten Krypton. Serien har alltså utspelat sig många år innan hans ännu ofödda barnbarn räddas, i samband med att planeten förstörs, genom att skickas till Jorden där han blir Clark "Stålmannen" Kent.
 
Den första säsongen lockade rekordpublik för Syfy, medan den andra bara lyckades få knappt hälften av tittarna att återvända till fortsättningen. Precis som i fallet med "The Expanse", som också lades ned av Syfy, var "Krypton" en serie som producerades av en annan studio - vilket innebär att man bara har kunnat tjäna pengar på reklamen som visats under avsnitten. Med avsevärt färre tittare väljer man därför nu istället att försöka hitta någon annan serie att ta dess plats.
 
 
Om fansen klagar tillräckligt högt är hoppet däremot inte helt ute för "Krypton", särskilt med tanke på att streamingtjänsten DC Universe redan sitter på streamingrättigheterna och kan välja att beställa en tredje säsong på egen hand. Här i Sverige har de två första säsongerna gått att följa via HBO Nordic.
 

Läs också: Amazon Prime förnyar "The Expanse" och "Carnival Row" med nya säsonger

 
Vad tycker du om Syfys beslut om att lägga ned "Krypton" - hade du velat få fler avsnitt? Kommentera gärna nedan!
| 17 augusti 2019 00:10 |