Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 oktober 2019 | 21:05

"Superman & Lois" blir nästa DC-serie att ansluta till Arrowverse

Tyler Hoechlin och Elizabeth Tulloch, som sedan länge spelat de ikoniska karaktärerna i sporadiska Arrowverse-avsnitt, får äntligen sin egen serie.
Deadline rapporterar att The CW har planer på att utöka sitt DC-universum (även kallat "Arrowverse") och därför lagt en beställning på ett pilotavsnitt av "Superman & Lois". "The Flash"-producenten Todd Helbing och Arrowverse-arkitekten Greg Berlanti ligger bakom den nya serien.
 
Tyler Hoechlin har spelat Clark Kent/Superman sedan 2016, mestadels i "Supergirl" medan Elizabeth Tulloch varit Lois Lane sedan Arrowverse crossover-eventet ifjol och därefter dykt upp i "Supergirl", "The Flash" och "Batwoman".
 
Till skillnad från tidigare Arrowverse-serier kommer "Superman & Lois"-piloten inte vävas in i någon av de redan befintliga serierna som någon spinoff, vilket exempelvis var hur "Batwoman" introducerades innan hon fick sin egen serie. Hoechlins och Tullochs serie kommer att få en fristående pilot men väntas därefter givetvis också att knytas ihop med de befintliga serierna.
 

Goda nyheter även för den som saknar "Smallville"-duon

 
 
"Smallville" som en gång i tiden banade vägen för "Arrow", som nu är inne på sin sista säsong, är för många fortfarande den CW-serie som förknippas mest med Clark Kent och Superman.
 
Även om den nya serien "Superman & Lois" nu visserligen stänger dörren för en möjlig revival, så kommer faktiskt både Tom Welling (Clark Kent) och Erica Durance (Lois Lane) att återvända till sina gamla roller i det kommande crossover-eventet "Crisis on Infinite Earths" på The CW. Det samma gäller även för Michael Rosenbaums som spelade Lex Luthor under "Smallville"-tiden.
 
Eventet kommer att utspela sig under fem olika avsnitt, fördelade på serierna "Arrow", "The Flash", "Supergirl", "DC's Legends of Tomorrow" och "Batwoman" - på datumen 8-10 december och de två sista avsnitten den 14 januari (datumen avser de amerikanska premiärerna).
 

Läs också: "Smallville"-stjärnan erkänner sin roll kring sexhandeln i sexkulten

 
Kommer du att ge den nya serien "Superman & Lois" en chans? Blir du sugen på att ta en titt på hur de gamla "Smallville"-stjärnorna kan vävas in i crossover-eventet? Kommentera gärna nedan!
| 28 oktober 2019 21:05 |