Film

Skribent

Mats Karlsson

31 juli 2018 | 18:45

"Superhjältarna 2" når miljardgränsen på rekordtid

Pixars senaste tillskott har redan klivit över 1 miljard dollar i intäkter.
Det var aldrig en fråga om "Superhjältarna 2" skulle nå 1 miljard dollar i intäkter, utan snarare när det skulle inträffa. Nu skriver THR att Pixar-filmen har nått den milstolpen och på rekordtid dessutom.
 
"Superhjältarna 2" är den sjunde animerade filmen som lyckas nå 1 miljard dollar. Studion Disney som hittills haft ett riktigt bra år på box office har i år nu nått miljardgränsen med tre filmer, tidigare under året nådde "Black Panther" och "Avengers: Infinity War" milstolpen. Den enda av årets miljardmedlemmar som inte är Disneys är "Jurassic World: Fallen Kingdom".
 
Enligt The Wrap nådde man miljardgränsen fortare än någon annan animerad film. Det tog endast "Superhjältarna 2" knappt åtta veckor att nå dit, medan tidigare filmer behövde över 2 månader innan 1 miljard uppnåddes.
 
Fördelningen av intäkterna för "Superhjältarna 2" ser ut så här: 574 miljoner dollar i USA och resterande 430,9 miljoner stod den internationella marknaden för.
 
Här i Sverige har inte "Superhjältarna 2" nått biograferna än, men den 31 augusti får vi äntligen återse superhjältefamiljen.
 
Blir det ett biobesök för er?
| 31 juli 2018 18:45 |