Film

Skribent

Viktor Eriksson

24 maj 2024 | 17:15

“Super Size Me”-filmskaparen Morgan Spurlock har dött

Morgan Spurlock blev 53 år gammal.
Den Oscarsnominerade dokumentärfilmaren Morgan Spurlock har dött. I ett uttlanade som NBC News tagit del av säger hans familj att Spurlock gick bort den 23 maj till följd av cancer.
 
"Det var sorglig dag när vi sa adjö till min bror Morgan," säger hans bror, Craig Spurlock, som arbetade med honom på flera projekt, i uttalandet.
 
“Morgan gav så mycket genom sin konst, sina idéer och sin generositet. Världen har förlorat ett verkligt kreativt geni och en speciell man. Jag är så stolt över att ha arbetat tillsammans med honom."
 
Morgan Spurlock är främst känd för sin dokumentärfilm “Super Size Me” från 2004 som handlar om snabbmatsindustrin och där han själv testade vilken påverkan det hade på hans fysiska och mentala hälsa att leva enbart på mat från McDonalds i en hel månad. Dokumentären fick stor uppmärksamhet och efter att den släpptes började McDonalds göra ändringar i sin meny.
 
Under sin karriär regisserade Morgan Spurlock nära på 70 dokumentärfilmer. I dem skildrade han allt från jakten på Usama Bin Ladin i “Where in the World Is Osama bin Laden” till reklamindustrin i “POM Wonderful Presents: The Greatest Movie Ever Sold” och manlig identitet i "Mansome".
 
Morgan Spurlock blev 53 år gammal.

"Super Size Me" finns att streama på Prime Video (annonslänk)
| 24 maj 2024 17:15 |