Film

Skribent

Mats Karlsson

19 juli 2018 | 20:30

Sundance-snackisen "Three Identical Strangers" blir spelfilm

Dokumentären om de identiska trillingarna som blev separerade vid födseln.
En av rullarna det surrades friskt om vid årets Sundance Film Festival, var Tom Wardles dokumentär "Three Identical Strangers" som belönades med Special Jury Prize. Nu står det klart att det är en spelfilms-remake på gång.
 
Sundance-dokumentären handlar om tre personer som av en slump upptäcker att de är identiska trillingar som blev separerade vid födseln. När de försöker gräva fram sanningen om vad som har hänt, får de reda på att separationen inte skedde av familjeskäl, utan av betydligt mer överraskande orsaker.
 
Intresset blev givetvis stort hos studios i Hollywood och efter ett budkrig, stod det klart Film4 och Sidney Kimmel Entertainment tog hand om rättigheterna. Enligt Deadline är deras ambition att göra en spelfilms-remake av den prisbelönta dokumentären.
 
- Vi är tacksamma och hedrade att få samarbeta med ett sådant skickligt och kreativt team. Vi litar på att de kommer att hantera vår story med respekt och skapa en otrolig dramatisk filmversion av våra liv, säger Robert Shafran and David Kellman (två av trillingarna).
 
Trailern till dokumentären "Three Identical Strangers":
 
| 19 juli 2018 20:30 |