Spel

Skribent

Anders Eklöf

10 mars 2023 | 16:34

"Suicide Squad: Kill the Justice League" försenas igen efter kritik

Enligt en rapport ska spelet ha skjutits upp igen på grund av spelarnas negativa reaktioner på den senaste trailern.
För inte särskilt längesedan rapporterade vi att spelet "Suicide Squad: Kill the Justice League" till slut skulle släppas den 26 maj, efter flera förseningar.
 
Spelet utspelar sig i samma universum som "Arkham"-spelen" av Rocksteady Studios, där Harley Quinn, Deadshot, Captain Boomerang och King Shark får ett uppdrag att stoppa skurken Brainiac som hjärntvättat hjältarna Superman, The Flash, Batman och Wonder Woman att kämpa vid hans sida.
 
Enligt rapporter från sajten Bloomberg ska spelet dock ha försenats igen till ett okänt datum, på grund av negativa reaktioner efter den senaste trailern.
 
 
Kritiken ska främst ha handlat om att spelet inte ser särskilt bra ut, men också på grund av att det innehåller mängder av mikrotransaktioner och annat betalinnehåll.
 
Enligt Jason Schreier på Bloomberg försöker Rocksteady Studios utnyttja den extra tiden för att förbättra så mycket som bara går, utan att förändra allt för mycket av spelet.
 
På Twitter skriver han att det inte är någon längre försening det handlar om, utan att det fortfarande ska släppas under 2023. Det Rocksteady ska göra är främst att polera spelet.
 
 
"Suicide Squad: Kill the Justice League" skulle egentligen ha släppts redan 2022, men flyttades sedan fram till våren 2023. Nu är det alltså oklart när spelet är tänkt att komma, om det visar sig att rapporten stämmer.
 
Spelet är på väg till Playstation 5, Xbox Series X/S och PC. Förseningen innebär även att spelet flyttas från en väldigt proppfull lanseringstid, med spel som "The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom", "Diablo IV" och "Final Fantasy XVI" släpps.
 
Ser du fram emot att få spela "Suicide Squad"-spelet?
| 10 mars 2023 16:34 |