Film

Skribent

MovieZine

19 september 2022 | 16:45

Succé för Stora Biodagen! Nästan 150 000 gick på bio igår

Stora Biodagen blev en fantastisk revansch för bio med nästan 150 000 besökare - den bästa enskilda dagen sedan julen 2019.
På Stora Biodagen, som initierats av Sveriges biografägareförbund under söndagen 18 september, bjöd biografer runt om i Sverige på halva priset på hela repertoaren. Dessutom var det smygpremiärer på bland annat "Ticket to Paradise" och "See How They Run", överraskningar, erbjudanden i kiosken och annat skoj som hände på biograferna.
 
– Det är verkligen roligt att Stora Biodagen blev en sådan publiksuccé och att vi hade det högsta besöksantalet på en enskild dag sedan innan pandemin. Att se film tillsammans på stor duk är något speciellt vilket gårdagens publikrekord bevisar, säger Helena Eklund, Commercial Director ODEON Cinemas Group.
 
Idén till Stora Biodagen är bland annat inspirerat av National Cinema Day som nyligen arrangerades i USA, Kanada och UK. Över 8 miljoner gäster besökte de 3000 biografer som deltog. Även Storbritannien genomförde samma event med nära 1,5 miljoner besökare. I Norge har Store Kinodagen länge varit ett återkommande event som arrangeras första helgen i november.
 
Målet för Stora Biodagen är att det ska bli en återkommande folkfest även i Sverige och det är en gemensam satsning från Sveriges samlade biograf- och filmbransch.
| 19 september 2022 16:45 |