Film

Skribent

Mats Karlsson

8 augusti 2018 | 21:15

Studios står på kö för att anlita James Gunn

Och Disney planerar att använda Gunns manus till "Guardians of the Galaxy 3".
För drygt tre veckor sedan fick James Gunn sparken från "Guardians of the Glaxy 3" och många har redan spekulerat över hans framtid i Hollywood. Enligt THR finns det ingen anledning till det, studios står nämligen på kö för att anlita honom.
 
Men eftersom det är en komplicerad situation är studios förhindrade att göra några officiella jobberbjudanden, tills avskedsförhandlingarna med Disney är avslutade. Så här säger några av de tillfrågade studiocheferna om intresset för Gunn:
 
- Jag skulle jobba med honom, utan tvekan, säger en högt uppsatt chef på en konkurrerande studio, som ber att få vara anonym.
 
- Att ha dålig humor borde inte vara brottsligt, säger en annan studiochef.
 
Gunn behöver heller inte känna sig orolig för att gå lottlös från Disney, även om hans avtal inte var ett så kallat "pay or play" (där arbetsgivaren är förpliktigad att betala arbetstagaren, oavsett om arbetsuppgifter är utförda eller inte). Men THR skriver att han i alla fall kan räkna med att få en lönecheck mellan 7 till 10 miljoner dollar, eventuellt ännu högre.
 
Dessutom säger branschtidningens källor att Disney planerar att använda Gunns manus för "Guardians of the Galaxy 3" (det har ryktats om motsatsen under dagen).
 
Trots att Disney har gett Gunn sparken har de inte klippt alla band med regissören. Enligt källor till THR kan Gunn bli aktuell för andra projekt hos Disney, till och med kan det bli tal om andra Marvelfilmer.
 
Hur tror ni att denna komplicerade historia slutar?
| 8 augusti 2018 21:15 |