Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 november 2019 | 16:50

Studio vill återuppliva fler döda filmstjärnor

Teamet som planerar en ny film med James Dean som CGI-skådis har rättigheterna till över 400 kändisar.
Nyheten om att James Dean ska återupplivas digitalt för en ny filmroll togs inte väl emot förra veckan. Filmvärlden reagerade med kritik och avsky mot en respektlös idé.

Men teamet viker sig inte, och har dessutom planer på att väcka fler ikoniska skådespelare från de döda. Variety rapporterar om den nybildade studion Worldwide XR, som ”siktar på att skapa digitala människor för traditionell film så väl som augmented/virtual reality”.

- Influencers kommer och går medan legender dör aldrig, lyder en kommentar från VD:n Travis Cloyd.

Worldwide XR har rättigheterna till över 400 kändisar, bland annat skådespelare som Burt Reynolds och Bettie Page, som kan dyka upp i sammanhang som reklamfilm eller spel. Det låter som att vi befinner oss i ett dåligt avsnitt av ”Black Mirror”, där ett ondskefullt företag planerar att casha in på gamla stjärnor som inte har något att säga till om.
 
 
Skådespelaren Chris Evans var en av de första att dissa idén om James Deans nya film: ”Vi kanske kan få en dator att måla oss en ny Picasso. Eller skriva några John Lennon-sånger. Bristen på insikt är skamlig”, skrev han på Twitter.
 
Kan det någonsin vara en bra idé att digitalisera en avliden skådespelare? Tyck till nedan.
| 13 november 2019 16:50 |