Film

Skribent

Alexander Dunerfors

19 mars 2014 | 18:01

"Studentfesten"-gänget gör komediserie

Exklusivt: Filip Berg, Henrik Lundström och Anastasios Soulis vill göra Sveriges roligaste sitcom.

De fann varandra under inspelningen av den skruvade och osvenska high school-komedin "Studentfesten". Nu är killarna redo att få oss att skratta igen. Filmens producent Gabriel Niklasson planerar en sitcom tillsammans med skådespelarna Filip Berg, Henrik Lundström och Stasse Soulis. Snart börjar inspelningen av piloten.

- Vi ska göra Sveriges roligaste 25 minuter. Det handlar om ett gäng som driver en bar som är en fiktiv Dramatens bakficka. Men de som driver baren har ingen koll alls, berättar Gabriel Niklasson för MovieZine.se.

Förhoppningen är att göra en snyggt paketerad sitcom med filmisk känsla. "Entourage" och "Californication" nämns som inspiration till den visuella stilen. Och vad gäller humorn lär "Studentfestens" fans lär känna igen sig.

- Det finns inga råa, roliga komedier i Sverige. Allt är ganska snällt eller snuskig gubbhumor som "Gustafsson 3 tr", säger Henrik Lundström. 

Killarna lärde känna varandra under inspelningen av "Studentfesten" för tre år sedan. De hoppas att deras naturliga samspel och personkemi kommer att märkas av i serien.

- Anledningen att vi gör detta är att det föll sig naturligt. Jag tror ingen av oss har fattat nåt beslut om vi ska vara med eller inte, det blev bara så, säger Filip Berg.

- Man vill ju vara ett sånt här gäng som gör roliga grejer, som typ Apatow-gänget, säger Henrik Lundström. De gör alla möjliga filmer ihop, i olika konstellationer. De gör nya karaktärer hela tiden och bygger på en kemi.

Niklasson regisserar första avsnittet, sedan ska kända gästregissörer ta över varje avsnitt. Dramaten-miljön öppnar också upp för en del intressanta cameoroller. Och för första gången får Stasse Soulis spela grek:

- På femton år har jag lyckats klara mig undan att spela grek, men nu jävlar.

Inspelningen börjar i maj. 

| 19 mars 2014 18:01 |