Spel

Skribent

Anders Eklöf

15 december 2021 | 13:30

Strid mot robotarna i strategispelet "Terminator Dark Fate: Defiance"

Domedagen är nära i det kommande strategispelet "Terminator Dark Fate: Defiance" som kommer till PC under 2022.
"Terminator"-serien verkar minst lika odödlig som de mordiska robotarna som mänskligheten kämpar mot i den. 2019 kom "Terminator: Dark Fate", den sjätte filmen i ordningen, som minst sagt fick ett ljummet mottagande. 
 
Nostalgin för de första filmerna från 80- och 90-talet är fortsatt stark, då det kommande spelet "Terminator Dark Fate: Defiance" nyligen visades upp. 
 
Spelet rör sig i strategigenren och utspelar sig i universumet mellan "nutiden" i "Terminator: Dark Fate" och 2042, där du spelar en trupp ex-soldater som kämpar mot Legion-robotarna. 
 
 
Spelet ges ut av Slitherine och utvecklas av ryska Cats Who Play, som tidigare gjort spel som "Syrian Warfare" och "Kitty Play". Marknadsföringschefen Marco. A Minoli på Slitherine berättar för IGN att de märkt att en stor del av deras publik är 30-åringar som växt upp med science fiction, så "Terminator" kändes som en solklar franchise att göra spel av. 
 
Slitherine har sedan tidigare spel baserade på "Battlestar Galactica" och "Starship Troopers" på gång, men de beskriver "Terminator Dark Fate: Defiance" som deras största projekt hittills. 
 
 
Kampanjen i "Terminator Dark Fate: Defiance" beskrivs som berättelsedriven strategi, där spelaren måste välja vilka de ska samarbeta med för att ta sig igenom kartorna vid liv. Beroende på vad du gör, ska handlingen kunna förändras. 
 
Spelet släpps till PC någon gång under 2022. 
 
Vad tycker du om strategispel? Är du peppad på mer "Terminator"?
| 15 december 2021 13:30 |