Film

Skribent

MovieZine

4 mars 2024 | 22:25

Streamingtips: En av 90-talets största katastroffilmer blåser in på Skyshowtime

Håll i dig! I sommar kommer uppföljaren.
”Twister”, den andra stora sommarfilmen från 1996 efter "Independence Day", ska få en slags fortsättning i sommar. Så varför inte passa på att se om originalet?
 
”Twister” tog bokstavligen världen med storm när ”Speed”-regissören Jan de Bont släppte loss katastrofrullen på biograferna sommaren 1996. Filmen med Bill Paxton och Helen Hunt i huvudrollerna som forskare och ex-makar som jagar tornados genom USA drog in nästan 500 miljoner dollar världen över. Den hyllades också för sina banbrytande effekter.
 
Hyfsat tunga namn var inblandade: Michael Crichton ("Jurassic Park") hade skrivit manus och Steven Spielberg var ombord som producent.
 
I juli är det dags att jaga nästa kick då ”Twisters” får biopremiär. Lite oklart om det rör sig om en reboot eller uppföljare, men vad gör det? Man säger sällan nej till en underhållande katastrofrulle. (Rykten har sagt att huvudpersonerna från första filmen har fått barn och att de är "Twisters" nya storm chasers...)
 
Hur håller då originalet efter 28 år? Avgör själv. Nu finns ”Twister” att avnjuta på streamingtjänsten SkyShowtime och vi vet precis vad vi ska se om i veckan.
 
 
| 4 mars 2024 22:25 |