Film

Skribent

MovieZine

22 november 2023 | 17:00

Julkul med Will Ferrell och Ryan Reynolds - du har väl inte missat deras härliga komedi?

En vänlig påminnelse om att en riktigt skön julkomedi finns att streama på Apple TV+.
Charles Dickens "En julsaga" är en klassiker som filmats i många versioner genom åren. Är det inte med Jim Carrey eller Bill Murray så är det med Musse Pigg eller Mupparna.
 
Förra året fick vi se ytterligare en ny variant på historien om en snåljåp som behöver påminnas om julens budskap. Will Ferrell och Ryan Reynolds spelar huvudrollerna i "Spirited", som bjöd på en twist i storyn - den är nämligen packad med musikalnummer.
 
- Sean Anders rinde mig och sa, "vi ska göra en ny version av En julsaga, berättad ur spökenas perspektiv". Och sen sa han: "jo, det är en musikal!", berättar Will Ferrell.
 
De kan humor, men kan de sjunga, dansa och steppa? Musikalgenren visade sig bli en kul utmaning för skådespelarna. Vilket de också berättar om i den nysläppta bakomfilmen nedan. Julen närmar sig, så Apple TV+ passar på att lyfta fram den juliga, kanske förbisedda originalfilmen som finns i deras utbud.
 
 
- Vi började dokumentera hur dåliga vi var. Att tänka på skådespeleri, dans och musik samtidigt är som att hjärnan försöker spela 3D-schack när jag bara duger till att spela dam, säger Ferrell.
 
"Med rutinerade humorproffs i huvudrollerna höjer den sig över genomsnittet av julfilmer" skriver MovieZines recensent. "Jag hade inte väntat mig att bli berörd av en julkomedi med Will Ferrell och Ryan Reynolds, men tji fick jag."
 
Missade du "Spirited" förra året? Du hittar den i utbudet hos Apple TV+. En prenumeration kostar 99 kr i månaden, men nya kunder kan testa Apple TV+ gratis i en vecka med länken nedan.
 
| 22 november 2023 17:00 |