Film

Skribent

MovieZine

22 mars 2024 | 04:00

Nu på Netflix: Succérysaren från 2022 som får varenda skräcknörd att le

I höst kommer uppföljaren!
Otäcka leenden och en kuslig förbannelse - det var allt som behövdes för att "Smile" skulle få skräckfantaster att rysa av välbehag.
 
Skräckisen som kom ut hösten 2022 skulle egentligen gå direkt till streaming, men övertygade Paramount-cheferna och landade på bioduken med ett brak. Där spelade den in över 200 miljoner dollar globalt och blev årets mest framgångsrika film i sin genre. Inte illa! Regissören Parker Finn kan nog unna sig att småle hela vägen till banken.
 
Filmen följer en terapeut (Sosie Bacon) som bevittnar en patients självmord mitt framför sina ögon. Därefter börjar hon själv uppleva samma skrämmande händelser och syner som patienten talade om. Det involverar människor med ruggiga leende ansikten och traumatiska händelser från förr.
 
Nu är det också klart för en uppföljare - den här gången med Lukas Gage, Naomi Scott och Kyle Gallner i huvudrollerna. "Smile 2" får svensk biopremiär i oktober, lagom till Halloween alltså.
 
Fram till dess har du gott om tid för att upptäcka eller återse första "Smile" som precis har landat på svenka Netflix. Osäker på om filmen är något för dig? Kolla in trailern nedan:
 
| 22 mars 2024 04:00 |