Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

23 september 2023 | 12:00

Ingen idé att hänga läpp - "Smile 2" får premiär nästa år

"Smile" var en oväntad succé på biograferna, så att började pratas om uppföljare var inget onaturligt. Nu har "Smile 2" fått ett datum.
Den övernaturliga skräckfilmen "Smile" skulle haft premiär direkt på streamingtjänsten Paramount+, men efter positiva testvisningar beslutade sig filmbolaget Paramount att låta filmen gå upp på bio. Ett beslut man med inte har någon anledning att ångra. Med en beräknad förtjänst på strax över 100 miljoner dollar var en uppföljare nära nog garanterad.
 
Vilket bekräftades i våras, då fick vi veta att en uppföljare blir av och arbetet med den kunde påbörjas. Tack vare Deadine vet vi nu dessutom när den har premiär, nämligen den 18 oktober 2024. Samma datum gäller både för Sverige och USA.
 
Första filmens regissör och manusförfattare Parker Finn återvänder bakom kameran. Vad gäller handling och skådespelare vet vi däremot inte mycket ännu. För Paramount var det viktigt att knipa det specifika datumet, och övrig information får nog dröja till filmarbetarens strejk är över.
 
| 23 september 2023 12:00 |