Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

27 mars 2024 | 09:00

Rött kort! Fassbenders fotbollskomedi floppade på bio - släpps idag på Disney+

Även ett vinnande lag som Michael Fassbender och Taika Waititi kan göra självmål, vilket "Next Goal Wins" är ett bra exempel på.
Taika Waititi är den hyllade, nya zeeländske, filmskaparen som i mångas ögon inte verkade kunna göra något fel. Vare sig det gällde storskaliga Marvel-filmer eller små personliga historia.
 
Men ingen regel utan undantag, och för Waititi blev undantaget den här dramakomedin med minst lika hyllade Michael Fassbender i huvudrollen.
 
"Next Goal Wins" är baserad på verkliga händelser, och en dokumentär från 2014, som följer historien om Amerikanska Samoas fotbollslag. De led den värsta förlusten i VM-historien och förlorade mot Australien med 31-0 under en kvalmatch 2001.
 
Filmen charmade varken kritiker eller lockade publik och floppade hårt på biograferna.
 
Vår recensent Andreas Samuelsson höll sig på samma planhalva och gav "Next Goal Wins" en tvåa, och ger en välriktad känga åt Taika Waititi:
 
"Hans inspirerade gnista är nästan helt frånvarande och resultatet är en extremt ojämn balans mellan konventionell sportkomedi och vad som bäst liknar en parodi."
 
Att beskriva handlingen verkar nästan överflödigt.
 
"Ni kan lista ut vad som händer sedan. Ni kan till och med göra en lista över de slitnaste sportklyschorna och bocka av en efter en. Eller en dryckeslek, vilket troligen krävs för att skratta åt många av de platta skämten."
 
Men vi har alla olika smak och det finns säkerligen de som älskar "Next Goal Wins". Från och med idag kan du kolla in vilken typ av person du är, på Disney+.
 
 
 
 
| 27 mars 2024 09:00 |