Steamingtips

Skribent

Martin Persson

10 juli 2024 | 07:00

Streamingtips: Omåttligt spännande gangsterserie från 2020

London kallar till den undre världen, kom ut ur skåpet pojkar och flickor.
Många är vi som avverkat de stora serierna. ”Game of Thrones”, ”The Sopranos” och ”The Wire” hör till tidernas bästa serier och är ständiga kvalitetsmätningar för allt annat som släpps.
 
Vad händer när man kombinerar stilvalet och tonen i alla tre dessa, med en gnutta av kaoset i Martin Scorseses ”Gangs of New York”? Man får ”Gangs of London”, så klart!
 
Den här omåttligt spännande, råa serien utspelar sig i nutidens London och kastar oss in i maktspelet mellan ett antal kriminella gäng som försöker säkra ett maktvakuum med alla medel tillgängliga. Komplexiteten från ”The Wire” med fokus på såväl brottslingarna som lagen och brutaliteten och hänsynslösheten från ”Game of Thrones” finns alltjämt närvarande och serien är omåttligt spännande och välgjord. Skådespelet är fantastiskt från bland annat Joe Cole, Sope Dirisu och även "Game of Thrones"-veteranen Michelle Fairley i en av rollerna.
 
Seriens skapare har tidigare jobbat med filmen ”The Raid”, vilket märks i hur okonventionellt snygg och storslagen serien är. Det är verkligen filmisk kvalitet rakt igenom och en ypperlig kombination av action och drama. Vår recensent gav serien 4/5 i betyg och berömde just den snygga mixen av "Gudfadern" och "The Raid".
 
När ”Gangs of London” först hade sin premiär 2020 sögs jag in direkt och den andra säsongen blev bara än mer intensiv och bjöd på många snygga cliffhangers och stark karaktärsutveckling. Det är inte svårt att börja nynna på The Clashs "London Calling" när man sett serien. Detta hör helt klart till en av de snyggaste skildringarna av stadens undre värld på TV.
 
 
”Gangs of London” streamar på SkyShowtime och den andra säsongen har premiär idag.
| 10 juli 2024 07:00 |