Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

26 november 2023 | 12:30

Streamingtips: Het gayromans fängslar i politiska thrillern "Fellow Travelers"

Politiska intriger, personliga konflikter och en rejäl dos personkemi gör "Fellow Travelers" till en serie ingen borde missa.
Jag började titta av misstag. Var sugen på science fiction och något i beskrivningen fick mig tro att "Fellow Travelers" handlade om tidsresor. Kanske var det att handlingen hoppar mellan olika årtionden, kanske tänkte jag för mycket på den utmärkta och för tidigt nerlagda tidsreseserien "Travelers". Kanske var det en kombination.
 
Därefter dröjde det visserligen inte länge innan jag insåg mitt misstag, men då var skadan redan skedd. Jag var fast.
 
"Fellow Travelers" är en historisk politisk thriller (helt utan tidsresor), som sätter en homosexuell romans i fokus. Matt Bomer ("Magic Mike", "Doom Patrol") och Jonathan Bailey ("Bridgerton", "Broadchurch") spelar två män som möts mitt i McCarthy-erans brinnande 50-tal. Serien följer deras relation genom den amerikanska moderna historien, fram till 80-talets AIDS-kris.
 
Jag har gillat Matt Bomer sedan han spelade (mer eller mindre) omvänd gentlemannatjuv och bedragare i underhållande "White Collar", och det bidrog också till att jag började titta. Inte ett beslut att ångra. Jag har bara sett första avsnittet men än så länge lovar det gott med politiska intriger, personliga konflikter och en rejäl dos personkemi mellan de båda huvudrollsinnehavarna.
 
Personkemin blir extra tydlig i och runt seriens sexscener, som definitivt inte är något för den blyge.
 
"Fellow Travelers" består av åtta avsnitt som släpps en gång i veckan på SkyShowtime. I skrivande stund ligger de två första uppe och bara väntar på dig.
 
| 26 november 2023 12:30 |