Film

Skribent

MovieZine

29 december 2023 | 12:00

Streamingtips: Se Elvis Presley rocka loss på Netflix

En av de mest hajpade filmerna från 2022 gör entré på ny streamingtjänst.
Netflix bjuder på en ösig rockshow att avsluta filmåret med. Nu finns storfilmen "Elvis" från 2022 i det svenska utbudet. Filmen var tidigare exklusiv för HBO Max.
 
Här får tittarna följa med på en händelserik resa när en ung amerikansk grabb med sköna takter blir en världsstjärna. Austin Butler ger en sanslös energi i alla scener som involverar en scen och en mick, och regissören Baz Luhrmann ser till att den långa speltiden (2 timmar 40 minuter) flyger förbi i ett nafs.
 
"Elvis" är också historien om hans manager, överste Tom Parker (spelad av en ytterst sliskig Tom Hanks), och det är ur hans perspektiv som vi får följa rock'n'roll-kungens väg till toppen.
 
Filmen är fartfylld och underhållande, men räkna inte med något porträtt som går på djupet. Den fastnar på så vis i samma fälla som andra artisters biopics, där mycket information, flera årtionden och listettor och en mängd konflikter, ska packas in i en och samma långfilm.
 
"Som en påkostad Vegas-show snarare än en seriös biografi" kan du läsa i MovieZines recension av "Elvis". Vårt betyg landade på 2 av 5.
 
Se trailern här:
 
| 29 december 2023 12:00 |