SPONSRAT

Skribent

MovieZine

5 juni 2020 | 18:00

De 12 bästa filmerna att streama i juni

MovieZine presenterar sommarens bästa streamingtips - från Oscarsvinnande draman till barnens nya Pixarfavoriter. (Artikeln innehåller sponsrade länkar.)
Oscarsvinnande draman, publikfriande komedier eller nagelbitande spänning? Oavsett vilket filmhumör du är på, så finns det just nu något för alla smaker i VOD-utbudet. Perfekt för sena sommarkvällar eller regniga dagar (du vet att de kommer). Här är våra tips på tolv högaktuella nyheter - du hittar dem alla hos SF Anytime.
 
 

Bad Boys for Life (finns nu att hyra)

 
Radarparet Will Smith och Martin Lawrence har munhuggits och jagat skurkar ihop sedan 1995. Den tredje filmen i "Bad Boys"-serien tog tid på sig, men det är ett efterlängtat återseende som levererar all den action och humor vi hoppades på.
 
 
 

Parasit (finns nu att hyra)

 
"Parasit" är kort och gott förra årets bästa film. Bong Joon-Ho har satt ihop en skruvad, spännande och oförutsägbar historia om en rik och en fattigg familj vars världar kolliderar. Fyra Oscars blev det, inklusive en historisk Oscar för Bästa film till Sydkorea.
 
 
 

Unga kvinnor (finns nu att köpa)

 
Louisa May Alcotts klassiska roman, om fyra systrar som växer upp i inbördeskrigets USA, har filmats flera gånger förr. Men regissör Greta Gerwig hittar ändå ett nytt sätt att berätta historien om familjeband och kvinnoöden, som får den att kännas tidlös och modern.
 
 
 

Frost 2 (finns nu att hyra)

 
Disney följer upp sin största animerade succé någonsin med ännu en musikspäckad saga. Prinsessorna Anna och Elsa levde lyckliga i alla sina dagar i Arendal... tills en gammal förbannelse kallar ut dem på nya äventyr. Snögubben Olof är förstås med för att liva upp stämningen med några av filmens bästa skämt.
 
 
 

Jojo Rabbit (finns nu att hyra)

 
Smart och vass satir med ett starkt budskap emot hat och fördomar - "Jojo Rabbit" kunde inte ha kommit mer rätt i tiden. Taika Waititi har skrivit, regisserat och spelar själv rollen som Adolf Hitler, eller iallafall unge Jojos bisarra låtsaskompis i Andra världskrigets Tyskland.
 
 
 

1917 (finns nu att köpa)

 
Att se Sam Mendes krigsdrama är att kastas rakt in i första världskrigets skyttegravar. Kameran avviker aldrig från de två unga soldater som tvingas kräla över lik för att leverera ett viktigt meddelande. Årets stora Oscarsvinnare är filmad som i en enda tagning, vilket ökar både spänningen och närvaron.
 
 
 

The Lighthouse (finns nu att köpa)

 
Snacka om självisolering: Robert Pattinson och Willem Dafoe möts i ett onyktert kammarspel i en öde fyr. Efter många långa dagar och nätter börjar mardrömmarna ta över. Robert Eggers ("The Witch") fångar vägen mot galenskap i gammeldags svartvita bilder. Fotot med Bergman-influenser är varje cineasts våta dröm.
 
 
 

Bombshell (finns nu att köpa)

 
Fox News och hela medievärlden skakades om när det blev känt hur illa Roger Ailes har behandlat sina kvinnliga anställda. TV-branschens egna Weinstein-skandal står i fokus och det är främst kvinnorna - spelade av Margot Robbie, Nicole Kidman och Charlize Theron - som får berätta sina historier.
 
 
 

En del av mitt hjärta (finns nu att köpa)

 
En musikal på svenska? Det är vi inte alltför bortskämda med. Med Malin Åkerman i spetsen får vi följa med på en solig resa till Västkusten. Romantiken ligger i luften och alla kan texterna till Tomas Ledins största hits.
 
 
 

Min pappa Marianne (släpps som köpfilm 15 juni)

 
Vad gör man när ens pappa plötsligt dyker upp i klänning och vill bli kallad Marianne...? Den verkligheten ställs Hanna (Hedda Stiernstedt) inför, och hennes värld rasar. Fint skildrad dramakomedi som tar trans-temat på allvar, och blev en publikfavorit på bio. Guldbaggen till Rolf Lassgård känns given!
 
 
 

Breaking Surface (släpps som köpfilm 15 juni)

 
Den ambitiösa svenska thrillern simmade obemärkt förbi på bio, men vi hoppas att desto fler ska upptäcka den när den nu dyker upp på streaming. Madeleine Martin och Moa Gammel spelar två dykande systrar, som tvingas slåss för sina liv efter en olycka på havets botten. Inga hajar, inga pirajor, bara ren och skär kamp mot klockan och naturen.
 
 
 

Framåt (släpps som köpfilm 22 juni)

 
Pixars senaste animerade film är ett charmigt och fantasyspäckat äventyr om två alvbröder. De får veta att lite magi kan ge dem 24 timmar tillsammans med deras pappa, som har gått bort. Tokiga händelser avlöser känslosamma scener, och i slutet är det omöjligt att hålla tårarna borta. Tom Holland och Chris Pratt gör originalrösterna. 
| 5 juni 2020 18:00 |