Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

3 december 2023 | 18:00

Nu på SkyShowtime: "The Incredible Hulk" är fortfarande bättre än du minns

Jag var ett barn när "Den otrolige Hulken" visades på SVT under 80-talet. Minns hur pappa klippte sönder en skjorta och ett par byxor åt mig, så att jag skulle kunna leka ordentligt. Det var härliga tider.
Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
Även om jag inte sett serien "The Incredible Hulk" (eller "Den otrolige Hulken" som serien fick heta här) ordentligt i vuxen ålder, har det ändå funnits varma minnen. Jag har varit övertygad om superhjälteseriens positiva sidor. Men är minnet verkligen att lita på?
 
När nu "The Incredible Hulk" tagit sig in hos SkyShowtime så passade jag på att se om de två första avsnitten, och nog tusan håller det. Specialeffekterna må inte vara mycket att hurra för och Lou Ferrigno i grönt kroppssmink ser ganska fånig ut. Dessutom dras, som jag minns det, serien ner av att det alltid måste vara två förvandlingar i varje avsnitt. 
 
Men det är småsaker i sammanhanget. Dels för att det har sin charm, dels (och viktigast) för att serien tar det här på största allvar. "The Incredible Hulk" är en dramaserie som tror på sina karaktärer. Bill Bixby är en riktigt bra skådespelare, som ger en ärlig prestation av en mans mödor och senare flykt.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Bill Bixby som Bruce Banner i "The Incredible Hulk".
 
Det är egentligen samma sak med handlingen. Trovärdighet inom sitt eget universum och händelserna skojas aldrig bort.
 
Det är härligt att kunna återbesöka en gammal favorit och upptäcka att den, trots sitt uppenbara åldrande, fortfarande fungerar där det är som viktigast.
 
"The Incredible Hulk" går alltså att streama på SkyShowtime från och med den här helgen. Tyvärr bara första säsongen, åtminstone än så länge, men det är bättre än inget.
 
För den som vill ha mer och är sugen på en CGI-Hulk, så ligger Ang Lees underskattade "Hulk" uppe på samma streamingtjänst i ungefär en månad till. Passa på att hulka ut!
 
 
Har du sett denna klassiska Hulk-serie?
| 3 december 2023 18:00 |