Film

Skribent

MovieZine

25 september 2020 | 15:00

Streama "The Farewell" på MovieZine

Lulu Wangs kritikerrosade dramakomedi om kulturkrockar och vita lögner är först ut i MovieZines nya streamingsatsning.
Nu kan du enkelt streama film direkt på MovieZine! I samarbete med Eyelet tar vi dig ännu närmare fantastiska filmupplevelser. Under hösten släpper vi en ny MovieZine-favorit varje vecka, noga utvald av vår redaktion. Hyr direkt i videospelaren nedan. (Vi bjuder på första filmen!)
 
 

"The Farewell" (2019)

Regi: Lulu Wang
I rollistan: Shuzhen Zhao, Awkwafina, Tzi Ma
Land: USA, Kina
Speltid: 100 min 
 
Vissa filmer tar tag i ens hjärta och håller det i ett krampaktigt grepp från första sekunden tills eftertexterna börjar rulla. "The Farewell" av Lulu Wang lyckas precis med det konststycket. Kinesisk-amerikanska Billi blir hemkallad till släkten i Changchun. Fastän de vet att familjens matriark, farmor Nai Nai, bara har veckor kvar att leva har de kommit överens om att inte berätta för henne att hon har cancer. Ett bröllop används som förevändning för att familjen ändå ska kunna samlas och ta farväl.
 
"The Farewell" hade svensk premiär på Stockholms Filmfestival i höstas och fick högsta betyg av vår recensent EliSophie Andrée med motiveringen: "En dramakomedi som lyckas vara sorgsen på samma gång som den gör en full av skratt. Awkwafina gör dessutom sin bästa roll hittills."
| 25 september 2020 15:00 |