Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 oktober 2023 | 06:30

Nu på Prime Video! Steven Spielbergs nya familjedrama är en njutning för alla fans

Filmen som baseras på Steven Spielbergs egna uppväxt och familj nominerades till 7 Oscars.
Steven Spielbergs fina familjedrama "The Fabelmans" har nyss släppts på streamingtjänsten Prime Video.
 
Den legendariske regissören har vid 75 års ålder bestämt sig för att det var dags: hans mest personliga film skulle få se dagens ljus. Även om huvudpersonen heter Sammy och inte Steve, så är historien på många sätt baserad på hans egna barndom. Glädjestunder möter tunga ögonblick, och Sammy - som just har upptäckt kärleken till filmmediet - har alltid sin videokamera redo.
 
Extra kul för oss Spielberg-fans är det förstås att se hur den unge auteuren skapar några av sina första filmprojekt, med hemmasnickrade specialeffekter och klasskamrater i rollerna. Det måste ha varit roligt för Spielberg att återbesöka den delen av sin uppväxt.
 
I rollerna ser vi Paul Dano, Seth Rogen och Michelle Williams, samt unga stjärnskottet Gabriel LaBelle. Spielberg skrev manus tillsammans med sin gamle medarbetare Tony Kushner ("West Side Story", "Lincoln").
 
"The Fabelmans" fick 7 nomineringar på årets Oscarsgala, men gick dessvärre tomhänt därifrån. Nu finns iallafall en ljuvlig liten (och på många sätt episk) filmpärla att njuta av på Prime Video.
 
| 12 oktober 2023 06:30 |