Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 september 2023 | 07:15

Den charmiga nya Pixar-filmen finns nu att streama på Disney+

Missade du "Elementärt" på bio? Nu kan du se sommarens härliga familjefilm på Disneys streamingtjänst.
Väntan är över! Pixar-fans har en het ny premiär att kolla in nu när "Elementärt" landar på Disney+.

Idag är det streamingpremiär för den animerade filmen som gick upp på biodukar i somras (och som fortfarande går starkt på bio). Detta charmiga romantiska äventyr utspelar sig i Element City där invånarna är baserade på de fyra elementen, jord, luft, eld och vatten. De beblandar sig sällan med varandra, men så faller eldiga Ember för vattenskallen Wade... Kan kärleken överleva omöjliga odds?
 
"Elementärt" är Pixars senaste långfilm, en helt originell historia från studion solmsenast gav oss "Röd" och "Lightyear". Först såg den ut att floppa på bio, men sakta men säkert hittade publiken filmen. Den har nu spelat in närmare 500 miljoner dollar världen över.
 
 
För regissören Peter Sohn ("Den gode dinosaurien") blev "Elementärt" en väldigt personlig film. Han har ofta pratat om hur historien inspirerades av hans egna koreanska föräldrar, och de kulturkrockar som kan uppstå i en ny storstad.
 
- Mina föräldrar emigrerade från Korea i början av 1970-talet och byggde en livsmedelsbutik i Bronx. Vi var tillsammans med andra familjer som vågade att ta sig till ett nytt land med förhoppningar och drömmar - alla vi var mixade i en stor salladsskål med kulturer, språk och vackra små stadsdelar. Det var det som ledde mig till "Elementärt".
 
Se trailern här:
 
| 13 september 2023 07:15 |