Film

Skribent

MovieZine

20 oktober 2017 | 11:30

"Leatherface" finns nu att streama

God nyhet till alla som gillar rysare. Från och med idag, 20 oktober, kan man se den omtalade prequeln till "Motorsågsmassakern" på video-on-demand.
“Motorsågsmassakern” från 1974 är en av filmhistoriens mest ikoniska rysare och den mest sedda rysaren på streamingtjänsten Blockbuster. Nu släpper de exklusivt prequeln “Leatherface” som utspelar sig före filmen från 1974 - med svensk streamingpremiär samtidigt som filmen går upp på bio i USA.

”Leatherface” är berättelsen om den beryktade familjen Sawyers yngsta barn, som efter att ha varit placerad på sinnessjukhus i tio år, flyr därifrån. Han kastar sig ut i en våldsorgie som formar honom till det ikoniska monster som vi idag känner som Leatherface från “Motorsågsmassakern”.

- Det är den första filmen som Blockbuster köper exklusivt och vi gör det för att tillmötesgå den mycket stora skara av användare som älskar rysare och skräckfilmer, berättar Casper Hald, direktör på Blockbuster i ett pressmeddelande.
 

Se trailern till "Leatherface":

 
 
Vår recensent Andreas Samuelson lät dock inte så imponerad av ”Leatherface” i sin recension:

”Den är välgjord, stundtals både blodig och intensiv, och med en köttig final som lär tillfredsställa fansen. Men ska man berätta förhistorien till en ikonisk filmklassiker - och inte minst skräckkaraktär - så bör man nog fila lite extra på manuset och inte glömma bort Tobe Hoopers briljant svarta humor.”
| 20 oktober 2017 11:30 |