Film

Skribent

MovieZine

17 november 2022 | 21:00

Streama Lasse Hallströms nya drama "Hilma" gratis på Viaplay

Lasse Hallströms biografiska drama om den ikoniska konstnären Hilma af Klint kan i helgen ses hemifrån, tillsammans med en ny dokumentärserie om regissören själv.
MovieZine tipsar om innehåll och erbjudanden hos våra samarbetspartners. Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
För en knapp månad hade "Hilma", regissören Lasse Hallströms porträtt av den svenska konstnären Hilma af Klint, premiär på biograferna. För den som inte hunnit se dramat på vita duken, eller känner att det förtjänar en omtitt, finns filmen från och med fredag tillgänglig att streama på Viaplay
 
Hilma af Klint, som levde mellan 1862 och 1944, har efter sin död kommit att bli hyllad som både en feministisk ikon och en pionjär inom abstrakt måleri. "Hilma" följer henne under flera perioder i livet, med regissörens dotter Tora Hallström och fru Lena Olin i rollerna som den yngre respektive äldre versionen av konstnären. 
 
I det engelskspråkiga dramats rollista hittas också flera internationella skådespelare, tillsammans med svenska namn som Adam Lundgren och Anna Björk. 
 
I samband med att "Hilma" får streamingpremiär släpps även "Mitt liv som Lasse Hallström", en nyproducerad dokumentär i två delar. Genom arkivmaterial samt intervjuer med familj, vänner, kollegor och Hallström själv, får publiken lära känna regissören närmare, både som filmskapare och privatperson. 
 

Streama "Hilma" gratis på Viaplay

 
 
Prova Viaplay utan kostnad i 7 dagar!
Viaplay bjuder alla nya kunder på en gratis provvecka. Som användare hos streamingtjänstan kan du även passa på att se filmer som "Uncharted" med Tom Holland, dramat "C'mon C'mon" med Joaquin Phoenix samt julfilmer som "Bad Santa" och "En underbar jävla jul" – helt kostnadsfritt i 7 dagar. (Ord. månadspris är 129 kr)
| 17 november 2022 21:00 |