Film

Skribent

MovieZine

16 december 2017 | 08:00

Se kortfilmen "Love" med Adam Lundgren och Alicia Vikander i tidiga roller

Efter 10 år släpps David Färdmars prisbelönade ”Love” på Youtube - se den gratis här!
Vi på MovieZine har tidigare tipsat om kortfilmen ”Love” med Adam Lundgren, Jonas Rimeika och Alicia Vikander i rollistan. Filmen har funnits tillgänglig på diverse streamingsajter, men nu har regissören David Färdmar släppt den offentligt på Youtube.

Love är en ung gaykille som möter Sebastian under en romantisk sommarnatt. Men den oskyldiga flörten tar en farlig vändning och kvällen slutar inte som Love tänkt.
 
Sedan sin världspremiär våren 2008 har ”Love” visats på 70 filmfestivaler världen över och vunnit 11 priser för Bästa kortfilm. Sedan dess har Adam Lundgren slagit igenom med roller i ”Torka aldrig tårar utan handskar” och ”Känn ingen sorg”. Även Alicia Vikander har fått en hyfsat fin karriär, kan man säga…
 
 
- Hos både Adam och Alicia såg jag en enorm hunger, ett driv, en vilja, en glöd, en hög ambition och det där "det" som är så svårt att sätta fingret på men som känns när man sätter på kameran. En vilja att helt våga kasta sig ut i det okända, läskiga, något nytt att utforska tillsammans. Framför allt då för huvudrollsinnehavaren Adam Lundgren och hur han lyckades gestalta titelrollen som Love på ett helt hjärtskärande berörande sätt, berättar David Färdmar för MovieZine.
 
Sist filmen lades ut - olagligt - på Youtube fick den över 5 miljoner views. Regissören valde att plocka bort den då han själv inte hade kontroll över kommentatorsfältet. Nu är det han själv som släpper "Love" gratis.
 
- Ämnet är, tyvärr, alltid aktuellt och nu mer än någonsin uppenbarligen. Men det som är "bra" i allt det sorgliga är att, till skillnad från när vi gjorde filmen för 10 år sedan då det nästan aldrig pratades om man-mot-man-våldtäkter, så lyfts det nu då och då iallafall upp i debatter och i media. På Södersjukhuset i Stockholm öppnades 2015 en akutmottagning för män som utsatts för våldtäkt eller sexuella övergrepp. Så det har skett framsteg sedan 2007 då filmen spelades in, vilket är en liten tröst på något sätt i alla fall, säger regissören.
| 16 december 2017 08:00 |