Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 juni 2023 | 06:00

Digitalpremiär! Twilight Zone möter Hitchcock i Shyamalans senaste thriller

Semestern blir ett helvete i M. Night Shyamalans nya mysterium.
I början av februari gick "Knock at the Cabin" upp på svenska biodukar, och nu fyra månader senare är det dags för digitalpremiären.
 
M. Night Shyamalan sitter i registolen och sin vana trogen har han gjort ännu ett mysterium med oförutsägbart slut. Handlingen följer en familj, två pappor med adoptivdotter, som spenderar en lugn helg i en stuga i skogen. Men en främling (Dave Bautista) knackar på, och snart kommer fler - och jiddrar om att världens undergång är nära. Familjen tvingas till ett skrämmande val för att förhindra den påstådda apokalypsen...
 
"Twilight Zone möter Hitchcock" skrev MovieZines Lucas Mass. I samma recension hyllar han ett obehagligt kammarspel som bjuder på "en eftertänksam och gripande berättelse".
 
Idag släpps "Knock at the Cabin" på svenska video-on-demand-tjänster. Du kan köpa filmen bland annat hos SF Anytime.
 
 
I en intervju med MovieZine berättar skådespelaren Ben Aldridge om sina egna tankar kring apokalypsen och varför ämnet skrämmer och fascinerar:
 
- Jag tror att alla kan relatera till såna tankar. Vi har just levt genom en pandemi. Klimatkrisen är överhängande och närvarande. Vad Night gör är spela på vår kollektiva rädsla som samhälle. Jag tror också att filmen ber tittarna om att ifrågasätta sitt egna sociala samvete och sitt ansvar gentemot världen. Vad skulle du göra i en sån situation? Vad betyder mänskligheten för dig? Filmen ställer en intressant fråga om vår samtid.
| 5 juni 2023 06:00 |