SPONSRAT

Skribent

Annons

2 juli 2018 | 15:00

Streama "How to Talk to Girls at Parties" redan idag

Elle Fanning spelar utomjording som upptäcker punk-eran i 70-talets London. Idag får John Cameron Mitchells skruvade sci-fi-komedi sin svenska premiär.
Filmen ”How to Talk to Girls at Parties” handlar om Enn, en tonårig punkare i en engelsk förort på 1970-talet. Under en fest stöter han och vännerna på några tjejer, som visar sig vara en koloni utomjordingar och Enn förälskar sig i Zan, en av deras huvudmedlemmar. Deras romans sätter igång en händelsekedja som leder till den ultimata konfrontationen mellan utomjordingarna och punkarna (ledda av en fantastisk och vild Nicole Kidman), och både vänskap, familjeband och äkta kärlek sätts på prov.

Regissören John Cameron Mitchell, som stått bakom filmer som ”Hedwig and the Angry Inch” och ”Rabbit Hole”, berättar i en intervju med Get Into Film att filmen rymmer mer än en traditionell romantisk komedi. Den handlar, enligt Mitchell, om föräldraskap, rädslan för det okända, den första stora kärleken och att kärlek är en av de få saker som kan bryta gränser och öppna dörrar.
 
 
Elle Fanning berättar för brittiska Independent hur hon under inspelningen blev introducerad till punkgenren tack vare Mitchell, som själv under 80-talet släppte fram sin inre punkare. Hon beskriver honom som ”ett punk-uppslagsverk. Han vet så mycket om genren, att det kan vara skrämmande att tala med honom.”

Fanning ser Mitchell som en av vår tids mest unika röster och tvekade aldrig inför möjligheten att arbeta med honom.

- Man vet att en film av John Cameron Mitchell kommer tänka utanför boxen och ha en själ. John är en sådan själfull person, han är så mjuk men har också en vild sida, förklarar hon.
 
 
Själv säger Mitchell till Film4 att han alltid uppmuntrar sina skådespelare att själva komma med idéer:

- Det finns inget värre än att bli tillsagd vad man ska göra på inspelningen. Mina hjältar har alltid trott på att man ska se skådespelarna som partners.
 
Om denna strategi har fungerat kan du se själv nu när filmen släpps på video-on-demand i Sverige idag, hos bland annat iTunes, SF Anytime, Plejmo och Blockbuster.
 
| 2 juli 2018 15:00 |