Film

Skribent

MovieZine

7 oktober 2022 | 06:00

Var kan man se nya "Hellraiser" i Sverige?

Amerikansk premiär på Hulu i helgen - men svenska tittare kan bli snuvade på den nya skräckfilmen.
Förväntningarna lär vara hyfsat höga när Clive Barkers kultförklarade skräckklassiker ”Hellraiser” (1987) får en nyinspelning, 35 år senare.
 
Årets ”Hellraiser” i David Bruckners regi har hittills fått starka recensioner bland amerikanska kritiker. Filmen, som idag släpps på amerikanska Hulu, har redan samlat ihop 78% positiva omdömen på Rotten Tomatoes - bättre än någon annan film i franchisen.
 
”Perfekt underhållning och en ruggig mardröm, även om den är en blek kopia av originalet” skriver Indiewire. ”Den brutala sista akten påminner om ”The Cell” eller ”Saw”-filmerna”, varnar Variety. ”Motbjudande glamour… en elegant fullträff”, tycker The Wrap.
 
 
Filmen handlar om ”en ung kvinna som kämpar med sitt missbruk, som hittar en urgammal pusselbox och släpper loss ondskefulla Cenobites - övernaturliga varelser från en annan dimension”.
 

Finns "Hellraiser" på Disney Plus?

 
Tyvärr verkar det inte som att svenska tittare får ta del av ”Hellraiser” samtidigt som USA. Disney+ har tidigare släppt flera originalfilmer från Hulu, men när vi frågar streamingtjänsten har de inget besked att ge om den nya thrillern. Vi kan bara hålla tummarna för att den hittar hit, på ett eller annat sätt, lagom till halloween.
| 7 oktober 2022 06:00 |