Serie

Skribent

MovieZine

7 april 2023 | 21:00

Musikal-klassikern "Grease" - nu som tv-serie! Här kan du streama den

"Tell me more, tell me more..." Den svängiga 70-talsmusikalen har fått en prequel. Idag är det streamingpremiär för "Grease: Rise of the Pink Ladies".
Året var 1978 när John Travolta fångade Olivia Newton-Johns blick på vita duken. Han spelade Danny, skolans badboy i läderjacka, och hon var den pryda Sandy. Tonårsromansen i 50-talets USA tonsattes av ett odödligt soundtrack, och "Grease" blev årets mest inkomstbringande biofilm.
 
För den som inte får nog av musikaler och 1950-talsmodet kommer nu en prequel-serie som hoppas återfinna samma magi.
 
"Grease - Rise of the Pink Ladies" utspelas fyra år innan filmen, och följer fyra utstötta tjejer som tröttnat på de oskrivna reglerna på Rydell High School. De bestämmer sig för att ha roligt på egna villkor, och väcker en moralpanik utan dess like. Serien tar upp teman som sexism och rasism i en mer fördomsfull tidsera, späckat såklart med poppig musik och tonårskärlek.
 
Få en smygtitt här:
 
 
De amerikanska kritikerna har varit positiva inför premiären: "Serien firar tonårsvänskap och första kärleken på ett härligt sätt", skriver THR. "Flera musikalnummer är magiska och håller tittarna engagerade", tycker Variety.
 
Idag har "Grease"-serien svensk premiär med två avsnitt ute på streamingtjänsten SkyShowtime. Ett nytt avsnitt släpps varje fredag. Kommer du titta?
| 7 april 2023 21:00 |