Film

Skribent

MovieZine

11 april 2023 | 13:00

Snart kan du streama ”Empire of Light” på Disney+

Sam Mendes regisserar det emotionella dramat om livet på en brittisk biograf. Streamingpremiär 26 april.
Ännu ett tillskott bland månadens premiärer hos Disney+. Den 26 april landar dramat "Empire of Light" på streamingtjänsten, bara två månader efter att den gick upp på bio.
 
I registolen sitter Sam Mendes, den hyllade regissören bakom filmer som "American Beauty" och Bondfilmerna "Skyfall" och "Spectre". Med sig har han Olivia Colman och nykomlingen Micheal Ward, som får berätta en historia om en oväntad vänskap och kärleken till film, med en anrik brittisk biograf på 1980-talet som spelplats.
 
 
"Empire of Light" blev kanske inte den dundersuccé vi hade hoppats på, speciellt efter Oscarsframgången för Mendes krigsfilm "1917". Recensionerna var positiva men något ljumma, och Oscarsjuryn nöjde sig med en enda nominering - till Roger Deakins som alltid vackra foto.
 
Här väntar iallafall en liten filmpärla, som åtminstone enligt mig berör och förför med melankolisk stämning och starka prestationer.. För oss filmälskare är det också något extra magiskt med filmer som handlar om film, och den magi som bara kan uppstå i en nedsläckt biograf. Läs MovieZines recension här...
 
Streama "Empire of Light" på Disney+ onsdagen 26 April.
| 11 april 2023 13:00 |