Film

Skribent

MovieZine

3 december 2021 | 14:30

Streama sportdokumentären "Aksel" gratis på Viaplay

Exklusiv streamingpremiär för dokumentärfilmen om Aksel Lund Svindals karriär.
Viaplay fortsätter sin storsatsning på vintersport. Idag släpps den kritikerrosade dokumentärfilmen "Aksel", som handlar om Aksel Lund Svindals karriär. Dokumentären skildrar dramatiska händelser som världscupen, en kropp som ständigt närmar sig smärtgränsen, upp- och nedgångar i livet – och en av världens bästa alpinåkare.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
De senaste tre åren har filmskaparna Even Sigstad och Filip Christensen följt den norske alpinlegendaren Aksel Lund Svindal genom träningar, guldmedaljer och hans avslut med karriären. "Aksel" skildrar en äventyrlig idrottskarriär som drivits av samspelet med lagkamraterna, viljestyrkan som krävs för att komma tillbaka och rädslan för nya skador i bergssluttningarna i Beaver Creek och Kitzbühel.

"Aksel" har fått stor uppmärksamhet sedan norska biopremiären 15 oktober. Flera medier, som NRK Filmpolitiet, Fædrelandsvennen och Bergens Tidende har gett den höga betyg.

– Jag var fruktansvärt nyfiken när jag skulle se dokumentärfilmen för första gången. Det är en film som handlar om mig och mitt liv, och då är det extra roligt att den har fått så bra recensioner. Det glädjer mig verkligen att fler ska få se filmen när den nu kommer till Viaplay, säger Aksel Lund Svindal i ett pressmeddelande.
 
| 3 december 2021 14:30 |