Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 augusti 2023 | 19:00

Streama "Den lilla sjöjungfrun" på Disney+ i september

Disneys senaste remake är en av årets mest framgångsrika biofilmer och har spelat in över 560 miljoner dollar.
Nu är det knappt en månad kvar innan "Den lilla sjöjungfrun" går att streama på Disney+. Studion bekräftar att äventyrsfilmen kommer till streamingtjänsten den 6 september.
 
"Den lilla sjöjungfrun" följer i kölvattnet av framgångsrika Disney-remakes som "Skönheten och odjuret", "Lejonkungen" och "Aladdin", och omvandlar en älskad animerad saga till spelfilm. Halle Bailey spelar huvudrollen som Ariel, som drömmer om ett liv på land, med fötter och en prins vid sin sida. Den lömska Ursula (Melissa McCarthy) har precis rätt förtrollning för att Ariels dröm ska bli sann, men det kommer att kosta...
 
 
Filmen regisseras av musikal-veteranen Rob Marshall ("Chicago") och för musiken står Oscarsvinnande Alan Menken och enormt eftertraktade Lin-Manuel Miranda - tre riktiga proffs i sammanhanget.
 
Rollistan är också späckad av kända namn: Javier Bardem spelar Kung Triton, Daveed Diggs är rösten till Sebastian och roliga Awkwafina gör Måsart. Dessutom ser vi svenska Kajsa Mohammar som en av Ariels sju systrar.
 
"Den lilla sjöjungfrun" simmade in på biodukarna den 26 maj, och har under sommaren roffat åt sig mer än 560 miljoner dollar i intäkter. Varken magplask eller megasuccé, med andra ord. Det är långt från miljardsiffrorna för spelfilmer som "Maleficent", "Alice i underlandet", "Djungelboken" eller "Aladdin"... men tillräckligt för att klassas som en av 2023 års mest inkomstbringande. Ariel och hennes undervattens-saga kommer säkert att bli populär bland tittarna på Disney+ i höst.
| 7 augusti 2023 19:00 |