Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 november 2023 | 06:00

Dansk thriller om jakten på en brutal seriemördare - nu på Netflix

Julie R. Ølgaard kom med idén, regisserar och spelar huvudrollen i thrillern "The Angel Maker".
Allt fler skandinaviska filmer hittar nu till Netflix, och det tackar vi för.
 
Om du ser fram emot att dyka ned i mer danska thrillers så finns nu "The Angel Maker" ("Englemageren") i det svenska utbudet, bara några månader efter filmens biopremiär i Danmark.
 
Handlingen kretsar kring en seriemördare som förföljer unga kvinnor. Gemensamt för dem alla är att de har gjort abort. Nu mördar någon dessa "änglamakerskor" och filmar sina illdåd. Men han bär mask och ser till att inte lämna några spår efter sig. Laura, en specialist på cyberbrott, tar upp jakten på mördaren.
 
 
Huvudrollen som Laura spelas av Julie R. Ølgaard. Hon är även den som kom med idén till filmen, och regisserar tillsammans med Esben Tønnesen.
 
Redan i somras stod det klart att filmen var en internationell succé, då den hade sålts till över 40 länder enligt kino.dk.
 
Filmmagasinet Ekko delade ut 4 stjärnor (av 6) och hyllade "en spännande och effektiv thriller som har något nytt att komma med i den gamla seriemördar-genren". Andra medier menade dock att "trovärdigheten svajar" och att "filmskaparna har inget relevant att säga". IMDB-användarnas betyg ligger på svaga 5,4.
 
| 1 november 2023 06:00 |