Film

Skribent

MovieZine

13 december 2021 | 11:30

Clint Eastwoods "Cry Macho" finns nu på HBO Max

Det blev ingen biopremiär för Clint Eastwoods senaste film. Men idag kan du streama "Cry Macho" på HBO Max, och hyra den på tjänster som SF Anytime.
Den amerikanske filmlegendaren Clint Eastwood har hunnit bli hela 91 år gammal. Men det är inte dags att luta sig tillbaka i gungstolen och bli pensionär riktigt än. Han fortsätter regissera filmer i ett imponerande tempo med nästan en ny film om året, och den hår gången spelar han återigen huvudrollen.

Dramat "Cry Macho" handlar om en före detta rodeostjärna och en avdankad hästuppfödare som blir något av en mentor för en ung grabb. Under en resa till Mexiko får han lära pojken om vad det innebär att vara man och en god människa.

Filmen gick upp på amerikanska biodukar i september till ett svalt mottagande, och fick aldrig svensk biopremiär. Idag kan du däremot fånga en rykande färsk Clintan-rulle på streamingtjänsten HBO Max. Den finns även till "premium-pris" (från 189 kr) på video-on-demand-tjänster som SF Anytime, Blockbuster och andra.
 
 
 
"Cry Macho" föll dock inte vår recensent i smaken: 
 
"Att regissera en film man även spelar huvudrollen i är överkurs för alla. Den nu 91-årige Clintan har klarat det förr men denna gång faller det pladask eftersom han inte tycks kunna se sitt nya, åldrade jag objektivt. Resultatet är en tunn berättelse pepprad med overkliga slagsmåls- och förförarscener", skriver Annika Andersson på MovieZine.
 
Vilken är Clint Eastwoods bästa film enligt dig?
| 13 december 2021 11:30 |